Vahid Hećo
0

'Pored SDP-a, građani bi ostali i bez vode'

FENA
Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo reagovao je danas povodom saopćenja Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine u kojem je ta stranka navela da ministar nastavlja promovirati privatno-stranački projekt umjesto da osigura alternativne energente u situaciji kad se građani BiH smrzavaju zbog prekida isporuke gasa BiH.

"Da se federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije odnosilo prema energetskom sektoru onako kako se odnosila Socijaldemokratska partija, građani bi mogli ostati ne samo bez plina nego i bez vode", odgovorio je Hećo na te optužbe.

"Poslijedice prekida snabdijevanja plinom po Bosnu i Hercegovinu bile bi znatno manje da je Federacija Bosne i Hercegovine sklopila strateško partnerstvo s Kazakhstanskim investitorom", tvrdi Hećo.

-Iznenađuje da Socijaldemokratska partija šuti nad činjenicom da jedan bh. entitet i Republika Srbija prave zajedničko preduzeće za izgradnju hidroelektrana na Drini, dok istovremeno Srbija godinama odbija da plati milionske dugove za struju koju dobija iz bh. resursa", saopćeno je iz Hećinog kabineta.