Započeli radovi
0

Popularna mostarska Trimuša će uskoro biti osvijetljena javnom rasvjetom

G. Š.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Nakon dugo iščekivanja u Mostaru su počeli radovi na rekonstrukciji javne rasvjete trim-staze u parku Trimuša, što će građanima Mostara i gostima omogućiti da i tokom noćnih sati uživaju u prirodnim ljepotama omiljenog mostarskog okupljališta.

Postavljanje rasvjete bi uskoro trebalo oživjeti i potpuno promijeniti sliku ovog javnog prostora.

Rekonstrukcija rasvjete će omogućiti građanima da Tirmušom šetaju u večernjim satima, a onima koji se bave sportom profesionalno ili rekreativno da i tokom noćnih sati trče trim stazom ili treniraju u prirodnom okruženju, uz brojne rekvizite koji su ranije postavljeni za vježbanje.

Radovi se izvode u sklopu projekta "Mostar-Prostori koji pokreću", kroz koji su tokom proteklih mjeseci u Mostaru uređena mnoga dvorišta i javni prostori oko zgrada.

Projekt "Mostar – Prostori koji pokreću" traje tri godine i ima za cilj unaprijediti sadržaje i korištenje javnih prostora u Mostaru kroz aktivno uključivanje građanki i građana i potporu njihovim inicijativama koje doprinose kvaliteti građanskog, kulturnog i privrednog života u gradu Mostaru.

Projektom se namjerava podržati građanke i građane i lokalne vlasti da učinkovito koriste nove vještine, alate i mehanizme za rješavanje prioriteta na uključiv, rodno osjetljiv, participativan i sustavan način.

Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno s PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokracije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV). Projekat financira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva.