BiH
0

Popović: Vlada Milorada Dodika "prodaje maglu"

FENA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Potpredsjednik SDPBiH Slobodan Popović pozvao je danas Vladu RS-a da umjesto stalnog povećavanja budžetske potrošnje nastoji stvoriti ambijent za povećanje proizvodnje.

Izrazivši ozbiljnu zabrinutost zbog ekonomske situacije u RS-u, Popović je na pres-konferenciji u Banjoj Luci optužio Vladu Milorada Dodika da pričama o Rafineriji u Bosanskom Brodu, ulasku ČEZ-a u Rudnik i Termoelektranu "Gacko", navodnoj izgradnji autoputa - „samo prodaje maglu“.

On smatra i da je neprihvatljiva ocjena premijera RS-a Milorada Dodika o makroekonomskoj stabilnosti RS-a, ukoliko se ima u vidu da je budžetski dug prenesen u ovu godinu 64 milion KM.

Govoreći o potpisivanju Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju BiH s EU, potpredsjednik SDP-a BiH je naveo da će tempo njegove provedbe zavisiti od spremnosti bh. političara da se ponašaju po pravilima EU.

„Svima treba biti jasno da će EU pregovarati samo s državom, a ne njenim entitetima ili kantonima, što istovremeno znači i dalje prenošenje nadležnosti na državne institucije i toga svi moraju biti svjesni“, naglasio je Popović.