{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Popović pozvao novinare na bojkot Bahtića sve dok se ne izvini

F
20.4.2008. u 15:19
0
0
Popović pozvao novinare na bojkot Bahtića sve dok se ne izvini
0
Popović pozvao novinare na bojkot Bahtića sve dok se ne izvini
Potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH Slobodan Popović pozvao je danas sve novinare u BiH “da do daljnjeg bojkotuju Sadika Bahtića, poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH i njegovu stranku sve dok se on javno ne izvini novinarima zbog nedavnog napada na novinara i kamermana Federalne televizije Avdu Avdića i Refika Vejsilagića”.
“To je najmanje što možete uraditi da zaštitite svoju profesiju”, rekao je Popović na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

On je kazao i da je uvjeren da će građani BiH podržati peticiju te stranke u kojoj se izražava protivljenje povećanju plaća poslanicima u državnim institucijama, koji su istovremeno spriječili usvajanje zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine predloženog od SDP-a.

Popović je posebno prozvao SNSD koji nije podržao usvajanje zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine na državnom nivou, a istovremeno je Vlada RS-a u skupštinsku proceduru uputila gotovo isti zakon na nivou RS-a, “po kojem će ona odlučivati koga treba, a koga ne procesuirati”.

Rekao je da ne treba posebno komentirati “sramni” zakon o plaćama poslanika i ostalih dužnosnika državnog parlamenta, koji su podržali poslanici SBiH, SDS-a, SNSD-a, HDZ-a 1990, HDZ-a, PDP-a, DNS-a i RZB-a u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Naveo je i da gradske vlasti Banje Luke nisu odobrile SDP-u da postavi štand u tom gradu da bi se prikupili potpisi građana za spomenutu inicijativu SDP-a, uz obrazloženje da sve aktivnosti koje se dešavaju ovih dana u centru Banje Luke vezane su za proslavu Dana grada, 22. aprila.

Govoreći i o revizirskom izvještaju povodom utrošenih 11 miliona KM u adaptaciju zgrade predsjednika RS-a, potpredsjednik SDP-a BiH je kazao da i to pokazuje da “gdje god su javna sredstva i predstavnici SNSD-a sigurno se pojavljuju zloupotrebe u trošenju javnih dobara”.

On je pozvao predsjednika RS-a Rajka Kuzmanovića da zaštiti instituciju koju predstavlja, jer je “na konferenciji za novinare, na kojoj su saopćeni detalji o utrošenim sredstvima za zdanje u kojem će biti smješten kabinet predsjednika, bio spriječen ili nije želio da odgovara na pitanja novinara”.

Popović je podsjetio da je još tokom predizborne kampanje za predsjedničke izbore u RS-u “pozivao građane da ne izaberu kandidata SNSD-a, jer će onda i ta funkcija biti koncetrirana u rukama onoga koji se za sve pita i koji o svemu odlučuje, odnosno Milorada Dodika”.

Pozvao je Kuzmanovića da skodno ustavnim i zakonskim ovlaštenjima i svom integritetu vrši tu funkciju na način da ne dozvoli da ga “obični činovnici izguraju s konferencije za štampu i ne dozvole mu da odgovara na pitanja novinara, jer vjeruje da bi on sam to htio da uradi”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: