BiH
0

Popović: Parafiranje sporazuma samo mali korak ka EU

FENA
Kandidat Socijaldemokratske partije BiH za predsjednika RS-a Slobodan Popović ocijenio je da je današnje parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH s Evropskom unijom samo jedan mali korak za BiH, jer da predstoji još mnogo toga da se uradi do članstva naše zemlje u EU.

Popović je na pres-konferenciji rekao da je "ovo uslovno parafiranje, jer su napisali" šta vlasti u BiH treba da urade u narednom periodu kako bismo konačno potpisali taj sporazum.

Upozorio je da bi bilo tragično da aktuelne vlasti ne iskoriste šansu koja im je ponovo pružena da bi BiH ušla u Evropu te da treba da prestanu da šire iluzije da je samo parafiranje Sporazuma već dovoljno za evropski put BiH.

"Ove vlasti treba da budu sretne što su dobile još jednu šansu koju ne bi smjele ne iskoristiti", kazao je Popović i postavio pitanje zašto su nas predstavnici vlasti uveli u političku i ekonomsku krizu, da bi onda prihvatili protokol koji je tražio visoki predstavnik.

Popović je na pres-konferenciji izrazio zadovljstvo i odzivom i interesom građana na predizbornim skupovima koje je održao u proteklom periodu.