BiH
0

Popločano 1.500 kvadrata baščaršijskih sokaka

FENA
Na Baščaršiji je danas obilježen završetak radova na popločavanju 1.500 kvadrata površine i označen početak nove faze popločavanja ulica u ovom dijelu Starog Grada.

Direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Adem Zolj u izjavi novinarima podsjetio je da su aktivnosti započete u prošloj godini. Završena je prvo Gazi Husrev-begova ulica, zatim su nastavljeni Veliki i Mali mudželeti, Kujundžiluk mali, a trenutno je završeno postavljanje kamenih ploča na dijelu ulica Veliki i Mali Ćurčiluk.

Investicija za dio koji je dosad završen iznosila je 805.000 KM, od čega se 665.000 KM odnosi na troškove popločavanja i 140.000 KM na zamjenu, rekonstrukciju i izgradnju novih instalacija.

Općina Stari Grad koja vodi poslove oko izmještanja, reklonstrukcije i izgradnje instalacija finansirala je 140.000 KM, a Direkcija za puteve snosi troškove popločavanja.

-Ohrabruje što smo naišli na veliko odobravanje zanatilija i građana, nastavljamo s poslom i namjera nam je da se se izvrši popločavanje do baščaršijskog trga – kazao je Zolj.

Direkcija za puteve KS-a već je potpisala ugovor na 1.280.000 KM za preostale ulice, a Općina Stari Grad je ugovorila radove na izmještanju i rekonstrukciji instalacija. Radi se o instalacijama starijim od 50 godina koje se mijenjaju i postavljaju nove.