{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poplavljeno nekoliko naselja u Brčko distriktu

S
22.3.2018. u 14:38
14
5
Poplavljeno nekoliko naselja u Brčko distriktu
14
Poplavljeno nekoliko naselja u Brčko distriktu
Foto: Arhiv/Klix.ba
Porastom vodostaja rijeke Save na području Brčko distrikta došlo je do plavljenja stambenih objekata na nekoliko lokacija u dijelovima grada - Burića brdo, Kolobara, Rosulje i Srpska varoš, saopšteno je iz Vlade distrikta.
Poplavljen je i pristupni put za 15 stambenih objekata u Goricama, u zaseoku Tinjaši, te put prema zaseoku Drenova u Marković Polju.

"Obilaskom terena i praćenjem vodostaja rijeke Save uočeno je da dolazi do plavljenja poljoprivrednih parcela u mjesnoj zajednici Krepšić, gdje su na nekoliko domaćinstava poplavljeni objekti za stoku", navedeno je u saopštenju.

Prema izvještaju Odjeljenja za javnu bezbjednost, vodostaj rijeke Save jutros je u 8.00 sati iznosio 691 centimetar na mjernoj stanici "Šamac".

"U Brčkom je na snazi odluka o proglašenju redovnih mjera odbrane od poplava, dok se vanredne mjere proglašavaju kada Sava dostigne nivo od 700 centimetara. Kada je riječ o gornjim tokovima rijeka na području distrikta, Brke i Tinje, trenutno nema problema sa vodostajima", poručili su iz Vlade.

Odjeljenje za javnu bezbjednost, u saradnji sa Odjeljenjem za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, u stalnoj je komunikaciji sa građanima, a nadležne službe su u stalnom dežurstvu.

Brojevi na koje građani distrikta mogu da se jave za informacije ili pomoć jesu 121 i 123.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: