|

Poplavljeno 200 kuća i poslovnih prostora

Poplavljeno 200 kuća i poslovnih prostora
0
S
SRNA
2.12.2010. u 17:35
0
komentara
0

dijeljenja
Poplavljeno 200 kuća i poslovnih prostora Foto: Arhiv
U opštini Čapljina poplavljeno je oko 200 kuća i poslovnih prostora, potvrdio je Srni portparol Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona Pero Pavlović.
On kaže da u protekla dva dana nije bilo organizovanih evakuacija na području Čapljine, ali da su neke porodice samoinicijativno napuštale kuće u koje je ušla voda.

Voda je poplavila oko 60 kuća u naselju Nerezi, desetak kuća u naselju Višići, te u Dračevu, a pod vodom su i svi plastenici i imanja u blizini Neretve.

Mještani ugroženih naselja u Čapljini pozvali su opštinske, kantonalne i federalne vlasti da im pruže pomoć u osnovnim životnim namirnicama i u saniranju štete.

Mještanin naselja Nerezi Rafael Raič rekao je Srni da su putevi poplavljeni, da je voda za piće mutna, i da bi, ukoliko nastavi da raste nivo vode, mogla biti isključena struja.

"Više nemamo koristi ni da kopamo kanale, jer je nivo Neretve u nivou naselja, koje se samo puni. Predlagali smo i neka rješenja za ovu situaciju, ali sada više ništa ne pomaže", rekao ja Raič.

Fatima Garbo iz Višića kaže da se sama bori sa nevremenom i rijekom Neretvom, koja joj je došla do kućnog praga a da joj, iako ima bolesnog supruga, niko nije ponudio pomoć.

Ona tvrdi da je tako bilo i u januaru, kada je, takođe, poplavilo njeno imanje.

I granični prelaz Gabela je već nekoliko dana pod vodom, a na graničnom prelazu Doljani voda je došla do saobraćajnice, ali prelaz nije zatvoren.

Andro Drago Tomić iz Dračeva kaže da ovakve poplave nisu zapamćene u proteklih 50 godina, od kako je on na tom mjestu napravio kuću.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.