{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poplave zahvatile više općina USK-a

F
18.12.2008. u 15:21
0
0
Poplave zahvatile više općina USK-a
0
Poplave zahvatile više općina USK-a
Jake kiše koje padaju već nekoliko dana prouzrokovale su poplave na cijelom području Unsko-sanskog kantona. Vodostaj rijeka na ovom području je u znatnom porastu i voda se već izlila u većem dijelu vodotoka.
Una se najviše izlila u području Kulen-Vakufa, a Sana kod Ključa i Sanskog Mosta. U Bosanskoj Krupi uslijed izlijevanja Une i Krušnice poplavljen je veći dio oranica i polja, a na udaru su se našli i stambeni objekti.

Ukoliko kiša nastavi padati, bit će kritično i u dijelu cazinske i bužimske općine, gdje su usjevi već pod vodom. Na udaru su cazinska naselja Mutnik, Ćoralići, Pjanići, Tržačka Raštela i Tržac, a zbog izlijevanja vode otežan je saobraćaj na komunikaciji Ćoralići-Tržačka Raštela, Mutnik i Liskovac.

Šteta na infrastrukturnim objektima za sada nema, ali je zbog plavljenja pojedinih elektroenergetskih objekata u Bihaću isključena trafostanica u Pritoci, a postoji mogućnost da bude isključena i trafostanica Ripač.

Trenutno je najteža situacija u Kulen-Vakufu, Golubiću, Kamenici i brojnim bihaćkim prigradskim naseljima, gdje je došlo do izlijevanja vode iz kanala za oborinske vode te je voda prodrla i u kuće.

Ekipe Civilne zaštite su na terenu i prate situaciju te će ukoliko nivo vode i dalje bude rastao poduzeti aktivnosti da bi se proglasilo stanje ''prirodne nesreće''. Također, potvrđuju da stanje nije alarmantno, te da još nigdje nije bilo potrebe za evakuacijom. Upućen je apel nadležnim institucijama da se što hitnije pozabave rješavanjem održavanjem kanala za oborinske vode.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: