Vozači, oprez!
17

Poplave i odroni blokirali pojedine ceste u BiH

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Zbog obilnih kiša i poplava u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine neki putni pravci su blokirani, a na nekima se saobraćaj odvija izuzetno teško.

Kako javlja BIHAMK, zbog veće količine vode na cesti obustavljen je saobraćaj u podvožnjaku na ulazu u Žepče s magistralnog puta M-17, kao i na regionalnim putevima R-469 Banovići - Zavidovići (u mjestu Breštica), R-403a Cazin - Gata (u mjestu Tržačka Raštela), R-403b Cazin - Stijena - Ljusina i R-474 Perkovići - Novi Šeher.

Zbog vode na cesti otežano je saobraćanje na magistralnim putevima M-15 Prijedor - Sanski Most u mjestu Čarakovo i M-5 Jajce - Mrkonjić Grad u mjestu Jezero.

Kako javlja AMSRS, na tom mjestu se izlila rijeka Sana i saobraćaj se odvija veoma otežano, jer se voda nalazi na obe saobraćajne trake. Na magistralnom putu M-16.1 Banja Luka - Prnjavor kod pumpe Dušanić na ulazu u Prnjavor saobraćaj se odvija otežano jednom trakom.

Od 7 sati na magistralnom putu M-4 Teslić - Kotor Varoš preko prevoja Borja zbog odrona je potpuno obustavljen saobraćaj. Zbog aktiviranog klizista na magistalnom putu M-4 Banja Luka - Prijedor u mjestu Ramići i potpuno je obustavljen saobraćaj.

Zbog izlijevanja rijeke Jošavke u mjestu Jezero (M-5 Jajce - Bihać) u dužini od 50 m zaplavljena je jedna saobraćajna traka pa se vozila propuštaju naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Obilne kišne padavine usporavaju saobraćanje i na ostalim dionicama u BiH.

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-473 Teslić -Tedin Han u mjestu Kamenica.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravaju i na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema mostu i od mosta Graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

Stanje na poplavljenim područjima u BiH pratite i danas na portalu Klix.ba. Javite nam kakva je situacija kod vas. Šaljite fotografije i videe na [email protected]