Prvi dan vikenda
10

"Pop Rock škola pjevanja" na Ledenoj čaroliji Općine Novo Sarajevo

Klix.ba
Prvi dan vikenda na Ledenoj čaroliji Općine Novo Sarajevo obilježila je radionica "Pop Rock škola pjevanja" koju je organizovao Institut za muziku, teatar i multimediju.

Uz vodstvo muzičkog pedagoga Mime Zukan zainteresovani polaznici su učili osnove vokalne tehnike, radili vježbe disanja te učili osnove višeglasnog pjevanja.

Institut za muziku, teatar i multimediju (iMTM) jedina je institucija ove vrste u regionu koja mladim talentima daje mogućnost obrazovanja u strukama za koje do sada nije bilo adekvatne edukacije.

Svi oni koji su zainteresovani da prisustvuju radionici "Pop Rock škola pjevanja" i saznaju više o radu Instituta za muziku, teatar i multimediju imat će priliku da to učine i naredne nedjelje, 21. januara, od 12 sati u Igraoni u okviru Amko čarobnog gradića.

Posjetioci Ledene čarolije Općine Novo Sarajevo su uživali u besplatnom klizanju, a pauzu su iskoristili da posjete izložbu Muzeja Sarajeva koja je do 14 sati bila postavljena na otvorenoj sceni na Vilsonovom šetalištu. Izložba "Sarajevo 1878-1918" je tokom tri dana svim posjetiocima prikazala period austro-ugarske uprave u BiH.

U poslijepodnevnim satima najmlađi posjetioci su učili osnove klizanja u besplatnoj školi klizanja.

Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo je otvorena do 27. januara, svaki dan od 11 do 21 sat. Sve aktivnosti su besplatne.