Srebrenica
0

Ponovo uvredljiva poruka na školi u Potočarima

SRNA
Na zidu Osnovne škole u Potočarima jutros je osvanuo ispisan grafit - ''Znam za nož, osjećam žicu, j..... vam majku za Srebrenicu'', potvrdio je danas Srni dežurni operativni u Centru javne bezbjednosti Bijeljina. Ovaj grafit jutros je prijavljen policiji i on je potom uklonjen, rekao je dežurni operativni.

Policija radi na identifikovanju lica koje je napisalo ovaj grafit, koji se drugi put u proteklih 20 dana pojavljuje na zidu zgrade ove škole.

Prethodno je na zidu prostorija Udruženja roditelja hendikepirane djece i omladine "Leptir"  koje je smješteno u zgradi Osnovne škole u Potočarima, 20. jula osvanuo grafit istog sadržaja. 

Udruženje je  tada najoštrije osudilo ispisivanje grafita, uz koji su bili nacrtani i mjesec i zvijezda. 

Komentarišući jučerašnji sastanak američkog ambasadora Charlesa Englisha sa predstavnicima Udruženja "Majke Srebrenice" tokom kojeg je izražena zabrinutosti za trenutnu političku situaciju u ovom gradu, predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović rekao je danas da je English mogao da posjeti i Udruženje "Leptir" na čijim prostorijama je jutros osvanuo grafit sa porukom Srbima da se sele iz Srebrenice. 

Organizacija ''Leptir'' okuplja više od 200 hendikepirane djece iz pet opština regije Birač i bori se za  njihovo liječenje, školovanje i socijalizaciju, bez obzira na njihovu različitu nacionalnu, vjersku, polnu i drugu pripadnost, rekla je ranije predsjednica ovog udruženja  Željka Katanić.