Sarajevo
660

Ponovo poplavio podvožnjak u Buća Potoku, automobil ostao u vodi

B. R.
Poplavljen podvožnjak u Buća Potoku (Foto: Čitatelj)
Poplavljen podvožnjak u Buća Potoku (Foto: Čitatelj)
Popodnevni pljusak je ponovo poplavio podvožnjak u sarajevskom naselju Buća Potok, zbog čega je jedan automobil ostao u vodi. Ovo je već višegodišnji problem nakon svakih intenzivnijih padavina.
Čitatelj nam je ustupio fotografiju automobila koji ostao ispod poplavljenog podvožnjaka. Ranije se dešavalo da hitne službe moraju reagirati kako bi se izvukla vozila. Istovremeno, voda onemogućava prolazak vozila hitnih službi i vozila javnog prijevoza.

Iz Direkcija za ceste Kantona Sarajevo su prošle godine u odgovoru za Klix.ba kao razlog za plavljenje podvožnjaka naveli to što se mješovita kanalizacija (fekalna i oborinska) kompletnog naselja slijeva u podvožnjak, a to se ne bi smjelo dešavati.

Osim toga, ukazali su da dimenzije cijevi šahtova na ovoj lokaciji nisu u skladu sa stvarnim potrebama. Općina Novi Grad je prije nekoliko godina osigurala pumpu za crpljenje vode iz navdožnjaka, ali problem nije riješen. Današnje plavljenje je pokazatelj da u međuvremenu ništa nije urađeno po ovom pitanju.

Poslije posljednjeg pljuska, poplavile su još neke sarajevske ulice, među kojima je i raskrsnica glavne saobraćajnice kod RTV doma. Ova raskrsnica je poplavila je bila poplavila ranije ove sedmice također usljed pljuska.