{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ponovo od žrtava prave žrtve

F
13.2.2009. u 12:43
0
1
Ponovo od žrtava prave žrtve
0
Ponovo od žrtava prave žrtve
Foto: Arhiv
Udruženje "Žena-žrtva rata" osudilo je danas Vladu Unsko-sanskog kantona (USK), a čelu s Mustafom Avdagićem, ministrom u Kantonalnom ministarstvu zdravstva i socijalne politike, kao i voditelja postupka u drugostepenom postupku Jasmina Fikića, koji u posljednje vrijeme otkrivaju identitet žena-žrtava rata seksualno zlostavljanih i silovanih na području USK-a.
- Zato što odbacuju, odnosno poništavaju prvostepena rješenja koja su donesena prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice s djecom („Službene novine FBiH“, br. 36/99 i 54/04). Ponovo od žrtava prave žrtve, a zatim javno diskreduju žrtve otkrivanjem identiteta, navodi se u saopćenju Udruženja.

Dodaje se da među žrtva ima zaštićenih svjedoka od Tužilaštva i Suda BiH, pa s toga u Udruženju smatraju da su počinili krivično djelo otkrivanja identiteta žrtve i svjedoka.

- Protiv ministra Mustafe Avdagića ćemo podnijeti krivičnu prijavu, kao i krivičnu prijavu za voditelja postupka u drugostepenom postupku Jasmina Fikića i zatražiti zaštitu naših osnovnih prava, prava na život, najavljeno je danas iz Udruženja "Žena-žrtva rata".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: