UG Front
0

Ponovo o fašističkim ispadima premijera RS

Sarajevo-x.com
Udruženje građana "Front“ poziva vidno antibosanski orijentiranog visokog predstavnika Miroslava Lajčaka da javnosti u BiH pojasni svoju ulogu u rušenju ove države kao i svoje veze i ulogu u afirmisanju četničke i ratnozločinačke ideologiju u BiH.

Izjave fašiste, dokazanog kriminalca i afirmatora ratnih zločina Milorada Dodika o istinskom i objektivnom izvještavanju BHT-a, a koje izostaju od sankcija visokog predstavnika, samo su još jedan dokaz da je Miroslav Lajčak ovdje prevashodno da doprinese skrnavljenju žrtava ovoga rata, posebno civila, žena i djece pobijenih u Srebrenici 1995. godine, kažu iz ovog udruženja.

Otvoreno pozivanje građana genocidne tvorevine stvorene na krvi i kostima civila, žena i djece da ne plaćaju pretplatu BHT-u je jasno kršenje zakona kojega je nametnuo visoki predstavnik, tako da Lajčak ima čak i obavezu da sankcioniše četnika Dodika.

"Front“ podržava svako objektivno izvještavanje BHT-a i promicanje istine dokazane čak i u presudi Međunarodnog suda, da je u BiH počinjen neviđeni zločin i genocid nad civilima u Srebrenici od strane vojske i policije RS-a, čiji je Milorad Dodik trenutno premijer, stoji u saopštenju.