Predstavnički dom PSBiH
0

Ponovo na dnevnom redu akcize

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o javnim nabavkama. Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o akcizama u BiH, Prijedloga zakona o poštama BiH, Prijedloga zakona o postupku zaključivanja i izvršavanja međunarodnih ugovora.

Trebali bi biti razmatrani i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Graničnoj policiji BiH.

Poslanici bi trebali razmatrati principe Prijedloga zakona o zabrani diskriminacije; prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odbrani BiH i Zakona o konkurenciji; Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH te Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

Trebali bi biti razmatrani i zahtjevi Vijeća ministara BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH razmatraju po hitnom postupku.

Bit će razmatran i zahtjev Doma naroda PSBiH za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH po hitnom postupku.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Informacija o radu Tužilaštva BiH za 2008. godinu; Informacija Ministarstva sigurnosti BiH o stanju sigurnosti novinara u BiH kao i Prijedlog rezolucije o zaštiti porodice čiji je predlagač poslanik Adem Huskić.