Sud u Sarajevu
489

Ponovo izrečena kazna Medicinskom fakultetu jer Gavrankapetanović nije vraćen na posao

I. Č.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Općinski sud u Sarajevu izrekao je Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu kaznu od 4.000 KM i dekanesi Semri Čavaljugi kaznu od 2.000 KM jer Ismet Gavrankapetanović nije vraćen na poziciju redovnog profesora.

Općinski sud u Sarajevu, tačnije sutkinja Dženana Škaljić donijela je 8. oktobra 2020. rješenje kojim se ponovo izriče kazna Medicinskom fakultetu u Sarajevu i dekanesi tog fakulteta Semri Čavaljugi.

U rješenju se navodi da će sud ponovo izricati novčanu kaznu Medicinskom fakultetu i odgovornoj osobi Semri Čavaljugi ako ne postupe u cijelosti po zaključku suda od 20. februara 2019. godine.

Mjera osiguranja je nalagala da Ismet Gavrankapetanović u potpunosti bude vraćen na posao, u zvanju redovnog profesora na Katedri za hirurgiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Medicinski fakultet u Sarajevu od septembra 2018. godine odbija provesti odluku Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu i vratiti profesora Gavrankapetanovića u nastavni proces.

Ugovor o radu mu je prekinut nakon odlaska s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i prelaska u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš".