{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ponovo bez povećanja najniže cijene rada u RS

F
14.9.2007. u 15:36
0
0
Ponovo bez povećanja najniže cijene rada u RS
0
Ponovo bez povećanja najniže cijene rada u RS
Dokument kojim je trebalo da bude regulirano povećanje najniže cijene rada s 205 na 250 KM, ni danas, već drugi put ove sedmice, nije potpisan između predsjednika Vlade RS-a, udruženja poslodavca i Saveza sindikata RS-a.
Dodik je rekao da je dobio saglasnost od predsjednika Unije udruženja poslodavaca RS-a Milana Grubača i Saveza poslodavca RS-a da potpišu ovaj ugovor, ali je potrebno održati još jedan sastanak 24.septembra kako bi se donijela konačna odluka i uz prisustvo predstavnika granskih sindikata.

Entitetski premijer je ponovio da Vlada RS-a podržava stav da najniža cijena rada bude 250 KM, te da razumije da najveći teret pada na poslodavace i da je potrebno da na sastancima sagledaju sve elemente odluke o povećanju najniže cijene rada.

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca RS-a Milan Grubač napomenuo je da je ovo danas prvi sastanak na kojem predstavnici Vlade RS-a, Sindikata i poslodavaca razgovaraju o ovom pitanju, te da prethodni sastanak na koji poslodavci nisu došli nije bio dobro pripremljen.

Grubač je kazao da treba nastaviti razgovore i o posljedicama koje će privreda dobiti povećanjem najniže plaće s 205 na 250 KM, ističući da je veoma mali broj privrednih preduzeća koji mogu povećati cijene rada, a posebna ona u oblasti metalske i rudarske industrije, gdje je problem isplate i 205 KM.

Naglasio je i da poslodavci ne opstruiraju postizanje dogovora, ali žele da se sagledaju svi efekti povećanja plaće kako bi se došlo do dogovora.

Predsjednik Udruženja poslodavaca RS-a Damir Miljević nije prisustvovao ni današnjem sastanku jer je na putu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: