{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ponovo analiza stanja u vezi s ukidanjem viza

F
13.3.2009. u 11:10
0
9
Ponovo analiza stanja u vezi s ukidanjem viza
0
Ponovo analiza stanja u vezi s ukidanjem viza
Treća misija eksperata Evropske komisije (EC) doputovat će u BiH 16. marta da bi izvršila analizu u vezi s ispunjavanjem uvjeta iz Mape puta za ukidanje viza za građane BiH.
Kako su potvrdili Feni u Delegaciji EC-a u BiH, riječ je o misiji koja će se baviti pitanjima migracija i granica i u našoj zemlji će boraviti do 20. marta.

Prve dvije misije eksperata EC-a boravile su u BiH početkom marta i bavile su se pitanjima sigurnosti dokumenata te provođenja zakona.

Cilj ovih posjeta je da eksperti na terenu prikupe više informacija o spremnosti institucija u BiH za ukidanje viznog režima.

EC je u svojoj prvoj procjeni ispunjavanja uvjeta za ukidanje viza zaključio da će biti neophodno da misije eksperata iz Brisela dođu u našu zemlju da bi se uvjerile u stanje na terenu.

U Delegaciji EC-a u BiH najavljuju da će po okončanju posjeta BiH ekspertskih misija, u Briselu 24. marta biti organiziran sastanak na kojem će razgovarati o pitanjima antidiskriminacije, državljanstva i manjina.

EC će potom, na osnovu informacija koje su eksperti prikupili na terenu, sačiniti novi izvještaj o procjeni ispunjavanja uvjeta za ukidanje viza za građane BiH.

Zaključci tog izvještaja bit će prezentriani na tehničkom sastanku predstavnika EC-a i radne grupe za liberalizaciju viznog režima BiH koji će biti organiziran najvjerovatnije prije ljeta i na kojem će biti utvrđeni daljnji koraci u ovom procesu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: