Glavni centar u Zetri
39

Ponovno brojanje glasova za predsjednika RS-a: Banja Luka i Bijeljina završeni, na redu Doboj

S. Š. U.
Traje ponovno brojanje glasova za predsjednika i potpredsjednike RS-a iz izborne jedinice Doboj (Foto: T. S./Klix.ba)
Traje ponovno brojanje glasova za predsjednika i potpredsjednike RS-a iz izborne jedinice Doboj (Foto: T. S./Klix.ba)
Nakon što je Centralna izborna komisija naredila kontrolno brojanje glasačkih listića za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, danas je ponovno brojanje počelo i za izbornu jedinicu Doboj.
Prebrojavanje glasačkih listića u kontrolnom brojanju za funkciju predsjednika i potpredsjednike bh. entiteta Republika Srpska počelo je prije nekoliko dana u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch - Zetra", a danas se prebrojavaju glasovi za izbornu jedinicu Doboj.

Već su prebrojani glasovi iz Banje Luke i Bijeljine, a nakon Doboja, na redu će biti Zvornik.

"U toku je ponovno brojanje, već nekih 30-tak biračkih mjesta je završeno, ja mislim da će do kraja smjene biti završeno nekih 40 do 45 biračkih mjesta", kazao je za Klix.ba zamjenik direktora Glavnog centra za brojanje u Sarajevu Adi Agić.

Nakon prebrojavanja slijedi sjednica Centralne izborne komisije BiH kada će biti saopšteni rezultati.

Otvaranje vreća i kontrolno brojanje glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednike RS-a obavlja se na osnovu naredbe CIK-a od ponedjeljka 10. oktobra, nakon što je opozicija u RS-u tražila novo prebrojavanje smatrajući da je Jelena Trivić (PDP) pokradena kao kandidatkinja za poziciju predsjednika tog entiteta na izborima održanima 2. oktobra.

Nije poznato kada će prebrojavanje biti završeno.