{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poništeni izbori na pet biračkih mjesta u Čapljini

S
29.10.2010. u 09:33
0
8
Poništeni izbori na pet biračkih mjesta u Čapljini
0
Poništeni izbori na pet biračkih mjesta u Čapljini
Foto: Arhiv
Centralna izborna komisija (CIK) BiH izmijenila je i dopunila svoju raniju odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata opštih izbora u BiH, na osnovu koje je došlo do promjene redoslijeda kandidata na pojedinim izbornim listama.
Do promjena u redoslijedu kandidata došlo je u na izbornoj listi HSP-a za Posavski kanton, Saveza za bolju budućnost za Sarajevski kanton, te Stranke za BiH za Zeničko-dobojski kanton.

Nakon ponovljenog brojanja registrovane su promjene u redoslijedu kandidata na izbornoj listi Stranke za BiH u izbornoj jedinici šest za Narodnu skupštinu BiH, te na izbornoj listi SDA za Predstavnički dom Federacije BiH u izbornoj jedinici devet.

U ostalim ponovljenim brojanjima nije došlo do promjene redoslijeda na kandidatskim listama, a CIK će promjene u broju glasova uvrstiti u rezultate glasanja.

CIK BiH donio je i odluku o poništavanju izbora za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona na pet biračkih mjesta u Čapljini i odluku o raspisivanju novih izbora na tim biračkim mjestima, koji će biti održani u nedjelju, 7. novembra.

Ponovljeni izbori biće provedeni na osnovu istih kandidatskih listi i istih izvoda iz Centralnog biračkog spiska koji su korišteni na izborima 3. oktobra.

Nakon ponovljenog brojanja glasačkih listića i grafološkog vještačenja potpisa na izvodima iz Centralnog biračkog spiska na pet izbornih mjesta u Čapljini konstatovane su nepravilnosti i nezakonitosti koje su mogle uticati na rezultate izbora za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: