U nedostatku opcija
2.5k

Birači glasali za Chucka Norrisa, Marleyja, Horde zla, Želju iz '85...

Piše: A. Panjeta
Mnogi građani koji su ove godine izašli na Općinske izbore razočarani stranačkom ponudom, ali i prljavom kampanjom vođenom proteklih mjesec dana, izrazili su revolt uništavanjem glasačkih listića te tako na neki način poslali poruku.

Od čitalaca smo dobili fotografije njihovih listića načinjene mobitelom i uvjerili se da maštovitosti biračima nije nedostajalo. Tako bilježimo glas za Boba Marleyja, Chucka Norrisa, popularnog analitičara znalca Zgembu Adislića iz Nadrealista..., glas je dobio i Gojko Sisa, lik iz filma "Munje", a na listićima se našao i Batman uz nedvosmislenu poruku kandidatima. Tu je i nezaobilazni Psy sa svojim Gangnam styleom...

Navijači FK Sarajevo Horde zla su 25. rođendan navijačke grupacije obilježili prigodnim naljepnicama na listićima, a revnosni navijač FK Željezničar je prekrižio sve kandidate i pobrojao generaciju 1984./1985. predvođenu Ivicom Osimom, koja je nesretno izgubila u polufinalu Kupa UEFA... Neki su glasali i za sebe, a među njima se našao i Edhem V. Tarabukaš, "zavisni kamdidat za Velušiće".

Konačni rezultati pokazat će koliko je nezadovoljnih glasača poništilo listiće i učinilo ih nevažećim, ali bi činjenica da ih ima trebala biti jasna poruka političarima da dobro razmisle šta će glasačima ponuditi na narednim izborima 2014.

Svoje poništene listiće možete slati na [email protected].