Apel za pomoć
0

Pomozite maloj Marizeli Čirak

Sarajevo-x.com
Jednogodišnja djevočica Marizela Čirak je 100% invalid, rođena je sa teškim anomalijama poznatim kao spina bifida (tumor na kičmi), mijelomeningocelom i drugim razvojnim anomalijama na mozgu.

Odmah po rođenju urađen joj je hitan operativni zahvat kojim joj se u tom momentu spasio život.

Mala Marizela sada ima jednu godinu, teški je invalid, ne hoda, ne puže i njeno zdravstveno stanje je ponovo životno ugroženo.

Ljekarski tim bolnice u Tuzli predložio je da pomoć u liječenju nastavi u nekom od specijalizovanih centara poput onog na dječijoj klinici u Italiji. Kako njeni roditelji nisu u mogućnosti da obezbijede ogromna sredstva za njeno liječenje, mole se svi dobri ljudi koji su u mogućnosti da na bilo koji način pomognu da se spasi život male Marizele.

Ukoliko želite pomoći možete to učiniti uplatom novčanih sretstava na žiro račun kod Raiffeisen banka - 09250394391 (za Čirak Marizelu) ili pozivom na humanitarni broj 090-292-027 kojim donirate 3 KM.

Ukoliko možete i želite pomoći na neki drugi način, možete kontaktirati porodicu na telefonski broj 062 362 359 ili Merhamet Tuzla na broj 035 252 149