{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pomozite djevojčici rođenoj bez obje ruke

S
16.3.2009. u 12:00
0
47
Pomozite djevojčici rođenoj bez obje ruke
0
Pomozite djevojčici rođenoj bez obje ruke
Foto: žepče.ba/Šeherzada sa kćerkama Ramelom i Sanelom
Petomjesečna Ramela Mešeljević iz Begovog Hana kod Žepča rodila se bez obje ruke, sa desnom nogom duplo kraćom od lijeve, a ljekari koji su pregledali njenu majku tokom trudnoće nisu ukazali na anomaliju kod djevojčice.
Majka Šeherzada ispovijedila nam je da tokom trudnoće svakog mjeseca išla kod doktora koji su joj radili ultrazvuk i uporno šutjeli o svemu, iako je sama predosjećala da nešto nije uredu sa njenom bebom.

"Prvo sam otišla kod našeg ljekara u Žepču, koji mi ništa nije htio reći o nalazima sa ultrazvuka. Kasnije sam otišla u privatnu kliniku, gdje mi je doktorica rekla da moram pod hitno otići u Zenicu na pregled. Tamo su mi doktori rekli da je dijete curica u dobrom položaju, da je zdrava i krupna. Bila sam uporna i stalno sam govorila da nešto nije u redu. Kada su me opet pregledali, zaprepastili su se i sjećam se da je jedan od doktora rekao 'ovo do sada nikada nisam vidio'. Upitala sam o čemu se radi, a doktor je rekao da je razgovarao sa kolego, ne sa mnom. Pitala sam da li trebam abortirati, a oni su mi odgovorili da je već kasno, te da oni ne mogu sada napraviti taj operativni zahvat. Samo nekoliko dana prije prije porođaja, u bolnici su me liječnici ubjeđivali da ću roditi zdravu bebu", kroz suze je ispričala Šeherzada.

Djevojčicu su roditelji nedavno vodili na pregled u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, kako bi liječnici vidjeli da li postoji mogućnost da se uraditi ugradnja proteza. No, ukoliko postoji šansa da mala Ramela ima normalan život, njeni nezaposleni roditelj nemaju novca da plate operaciju, niti stalna putovanja u Sarajevo na pretrage.

Svi koji su mogućnosti da pomognu djevojčici, mogu to učiniti uplatom na račun Raiffeisen banke, sa naznakom za pomoć Rameli Mešeljević, broj 1610550000000032 te broj štednog računa 09550250066.

Za uplate iz inostranstva:
Raiffeisen Bank dd Sarajevo, BiH
SWIFT CODE: RZBABA2S
IBAN: BA391611955013491231
Ramela Mešeljević
Begov Han dd, Žepče

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: