Humanitarna akcija
0

Pomozimo malom Ajnuru

Sarajevo-x.com
Maleni Ajnur Ismić iz sela Gradišće kod Zenice ima 15 mjeseci, a tek što se rodio dobio je moždano krvarenje uslijed kojeg ne može sjediti, puzati, hodati niti govoriti. Njegova dijagnoza je sy cerebralis, st. post HIC-is, hypotonia generalisata, stridor laryng i neurorizično dijete.

Njegova porodica je slučano iz medija saznala za akciju i pomoć u liječenju malog Kadić Danisa iz Zenice, koji ima iste zdravstvene probleme. Ajnurovi roditelji mnogo kasnije su saznali dijagnozu sy cerebralis i nikad ga niko nije uputio na dalje liječenje.

Zahvaljujući Danisovoj majci Ajnurovi nalazi poslani su u Zagreb elektronskom poštom, te je dogovoreno dalje liječenje koje se treba nastaviti u Zagrebu, u Poliklinici "Polovina". Ajnur je naručen za 11. januar 2010. godine.

Porodica Ismić nije u mogućnosti sama finansirati liječenje i terapije, pa je UA "Poletarac" iz Zenice pokrenulo akciju prikupljanja novca za liječenje ovog dječaka.

Mole se svi ljudi dobre volje koji su u mogućnosti da svojim uplatama pomognu odlazak u Zagreb i dalje liječenje malog Ajnura dok nije prekasno, jer se odlaganjem liječenja isto i onemogućuje.

Darovatelji svoje donacije mogu uplatiti na tekući račun broj: 3385802504516405; poziv na broj 45103110000 otvoren kod UniCredit Bank dd Mostar, Kardinala Stepinca bb, 88000 Mostar, na ime Medžida Ismić.

Dodatne informacije možete dobiti na broj mobitela 062/110-536 (Medžida).