BiH
0

Pomozimo djeci koja boluju od raka

FENA
Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ u saradnji s prijateljima Udruženja, nastavlja aktivnosti usmjerene ka uobličavanju svijesti bh. javnosti o značaju borbe za liječenje djece oboljele od malignih oboljenja kao i stvaranju pretpostavki za poboljšanje položaja djece i roditelja u okviru procesa rehabilitacije.

Članovi Udruženja će 11. juna gostovati u programu Radija Q- iz Visokom gdje će promovirati CD-e "Dječija nedjelja - Srcem za djecu" koji je pripremljen u saradnji s pet muzičkih škola iz Novog Travnika, Travnika i Bugojna, kao i s horom Vesela djeca iz Sarajeva, Mladenom Vojičićem Tifom i hip-hop autorom Johnydamistom iz Sarajeva.

CD, na kojem se nalazi 31 kompozicija, bit će zvanično predstavljen 24. juna platou ispred Bosanske piramide Sunca na brdu Visočica u Visokom, u saradnji sa Fondacijom Arheološki park: Bosanska piramida Sunca.

Domaćin promocije bit će Semir Osmanagić, prijatelj Udruženja. Udruženje pozivam građane Bosne i Hercegovine da dođu u Visoko te da kupovinom CD-a po cijeni od 10 KM pomognu u daljnjem radu i aktivnostima Udruženja.