{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pomoćnica generalnog sekretara UN-a u posjeti BiH

F
FENA
10.5.2015. u 15:29
0
6
Pomoćnica generalnog sekretara UN-a u posjeti BiH
0
Pomoćnica generalnog sekretara UN-a u posjeti BiH
Cihan Sultanoglu
Pomoćnica generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za Evropu i zajednicu nezavisnih država Razvojnog programa UN-a (UNDP) Cihan Sultanoglu boravit će u posjeti Bosni i Hercegovini od 10. do 13. maja.
Tokom prve posjete BiH, Sultanoglu će se susresti sa državnim, entitetskim i općinskim zvaničnicima, kao i predstavnicima civilnog društva te će posjetiti područja u Maglaju i Doboju obnovljena poslije poplava.

Planirano je da se susretne s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, predsjedavajućim Vijeća Ministara BiH Denisom Zvizdićem, premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem, predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i premijerkom RS-a Željkom Cvijanović.

Kako je najavljeno iz UNDP-a bit će razgovarano o globalnoj razvojnoj agendi i poziciji BiH, aktivnostima UN-a na oporavku od poplava i izgradnji otpornosti na prirodne nepogode u BiH, aktuelnim projektima i napretku BiH na putu ka evropskim integracijama.

U utorak, 12. maja, Sultanoglu će u Sarajevu otvoriti konferenciju "Dvanaest mjeseci nakon kiše: Stečena iskustva, pogled u budućnost", koju organiziraju Ministarstvo sigurnosti BiH i UNDP.

Fokusirajući se na projekte oporavka od poplava koje provode agencije UN-a, Sultanoglu će posjetiti neke od obnovljenih javnih institucija, škola i vrtića u Maglaju i Doboju.

Sultanoglu će 12. maja također posjetiti Kotor Varoš i nedavno renovirani lokalni Centar za kulturu, a u srijedu, 13. maja će boraviti u Banjoj Luci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: