BiH
0

Pomoć Zavodu "Bakovići" kod Fojnice

Sarajevo-x.com
Zavod "Bakovići", Fojnica
Zavod "Bakovići", Fojnica
U Mjesnoj zajednici "Džidžikovac-Koševo I" 5. juna 2009. godine pokrenuta je dobrovoljna akcija prikupljanja odjeće i obuće za štićenike Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba "Bakovići" Fojnica.

Iako je planirano da akcija traje dva mjeseca, zahvaljujući humanosti naših sugrađana iz svih dijelova grada, do sada je prikupljeno 43 paketa odjevnih predmeta.

Službenici Mjesne zajednice su proteklih dana sve darovane stvari pregledali i upakovali, pa su predstavnici Službe za lokalnu samoupravu Općine Centar 16. jula 2009. godine posjetili Zavod "Bakovići" gdje su za njegove štićenike uručili odjeću i obuću, kao i prigodne poklone za koje su sredstva izdvojena iz budžeta Općine Centar.

Zavod "Bakovići" kod Fojnice je centar za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje, produženo liječenje i rehabilitaciju, obučavanje za samostalan život prema preostalim sklonostima i sposobnostima odraslih osoba sa smetnjama u duševnom razvoju i zdravlju. Za vrijeme boravka u centru štićenicima se pruža primarna zdravstvena zaštita, radne i socio-terapije i drugi terapijski postupci i aktivnosti u redovitom radnom i edukativnom angažmanu, organizacija slobodnog vremena shodno duhovnim, sportskim, rekreativnim, kulturnim i osobnim potrebama.

Napominjemo da se nastavlja akcija prikupljanja odjeće, obuće i igračaka za štićenike Dječijeg doma "Bjelave", a građani svoje priloge mogu dostaviti u prostorije Mjesne zajednice "Džidžikovac-Koševo I", u ulici Hasana Kikića 8, svakim radnim danom od 7,30 do 16 sati. Sve informacije o ovoj akciji mogu se dobiti na broj telefona 667-475 ili direktno u prostorijama Mjesne zajednice, saopšteno je iz Općine Centar.