{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pomoć stanovništvu Gaze

F
FENA
19.1.2009. u 11:16
0
0
Pomoć stanovništvu Gaze
0
Pomoć stanovništvu Gaze
Foto: AFP
Nakon što je Rijaset Islamske zajednice u BiH donio odluku o hitnoj donaciji Gazi od sto hiljada eura na temelju saznanja o prikupljenim sredstvima putem sergije u džamijama, a potom od Islamic Reliefa zatražio da u što kraćem vremenu dostavi program najurgentnijih potreba stanovništvu Gaze, ova humanitarna organizacija je to i učinila, javila je MINA.
Potpisan je sporazum o implementaciji projekta «Hitna intervencija u pojasu Gaze».

Sporazum je potpisan između Rijaseta IZ-a u BiH i Humanitarne organizacije «Islamic Relief Worldwide» i danas je iznos od sto hiljada eura prebačen na račun ove humanitarne organizacije da bi što hitnije realizirala projekt pomoći u ublažavanju patnji stanovništva pogođenog ratnim djelovanjima u Gazi.

Pomoć se sastoji od 2.350 paketa hrane koja će biti podijeljena interno raseljenom stanovništvu Gaze u roku od tri mjeseca.

Islamic Relief se obavezao da će pomoć biti dostavljena svim korisnicima bez obzira na rasu, naciju, religiju ili političko opredjeljenje, a izvještaj o provedenoj akciji pomoći dostavit će Rijasetu po završetku projekta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: