{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pomoć Romima u Srbiji i BiH za pokretanje biznisa

27.2.2013. u 16:32
0
2
Pomoć Romima u Srbiji i BiH za pokretanje biznisa
0
Pomoć Romima u Srbiji i BiH za pokretanje biznisa
Foto: Klix.ba
Udruženje Roma Euro Rom iz Tuzle i treću godinu će implementirati projekt "Osnaživanje i integracija Roma u Srbiji i BiH", koji podržavaju Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške i Organizacija CARE iz Norveške. Cilj projekta je poboljšanje učešća na tržištu rada i povećanje samozapošljavanja među Romima.
"Ove godine na raspolaganju imamo 140.000 KM. Romima koji se odluče za pokretanje sopstvenog biznisa pomagat ćemo, u zavisnosti od projekta, sa 3.500-4.000 KM, dok oni Romi koji proširuju postojeći biznis mogu računati na pomoć do 6.000 KM. Također, dio novca ćemo potrošiti na edukaciju, odnosno pomoć pri završavanju osnovnog obrazovanja i dokvalifikacije, prekvalifikacije i obuke", kaže Nedžad jusić, predsjednik Udruženja Euro Rom.

Romi koji budu aplicirali svojim projektima za novčana sredstva morat će proći radionice na kojima će biti upoznati o načinima legalnog poslovanja. Trening program će se baviti i pitanjima kao što su izrada poslovnih planova, opće upravljanje finansijama ili marketing.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: