{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pomoć Romima u Srbiji i BiH za pokretanje biznisa

27.2.2013. u 16:32
0
2
Pomoć Romima u Srbiji i BiH za pokretanje biznisa
0
Pomoć Romima u Srbiji i BiH za pokretanje biznisa
Foto: Klix.ba
Udruženje Roma Euro Rom iz Tuzle i treću godinu će implementirati projekt "Osnaživanje i integracija Roma u Srbiji i BiH", koji podržavaju Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške i Organizacija CARE iz Norveške. Cilj projekta je poboljšanje učešća na tržištu rada i povećanje samozapošljavanja među Romima.
"Ove godine na raspolaganju imamo 140.000 KM. Romima koji se odluče za pokretanje sopstvenog biznisa pomagat ćemo, u zavisnosti od projekta, sa 3.500-4.000 KM, dok oni Romi koji proširuju postojeći biznis mogu računati na pomoć do 6.000 KM. Također, dio novca ćemo potrošiti na edukaciju, odnosno pomoć pri završavanju osnovnog obrazovanja i dokvalifikacije, prekvalifikacije i obuke", kaže Nedžad jusić, predsjednik Udruženja Euro Rom.

Romi koji budu aplicirali svojim projektima za novčana sredstva morat će proći radionice na kojima će biti upoznati o načinima legalnog poslovanja. Trening program će se baviti i pitanjima kao što su izrada poslovnih planova, opće upravljanje finansijama ili marketing.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: