{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zapaljena kancelarija u zgradi Vlade USK-a, tri policajca povrijeđena

F
7.2.2014. u 14:17
7.2.2014. u 15:36
150
26
Zapaljena kancelarija u zgradi Vlade USK-a, tri policajca povrijeđena
150
Zapaljena kancelarija u zgradi Vlade USK-a, tri policajca povrijeđena
Demolirane prostorije u Skupštini USK
Demonstranti u Bihaću zapalili su jednu kancelariju u zgradi Vlade Unsko-sanskog kantona, a zapaljeno je i jedno vozilo na parkingu ispred te zgrade.
Na Gradskom trgu u Bihaću od 12 sati okupljeno je oko 2.000 građana. Među njima je bio i premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača, koji je, nakon što su mu demonstranti počeli zviždati i prozivati ga, otišao.

Demonstranti su se prvo uputili prema zgradi Vlade, a usput su im se priključivali građani. Ispred zgrade Vlade USK ih je dočekao kordon policije.

Lipovača je htio da pregovara s demonstrantima, međutim, masa je nasrnula na njega, te su ga policajci zaštitili i uveli u zgradu.

Nakon toga počelo je zviždanje, skandiranje, razbijanje stakala na prozorima na zgradi Vlade. Počeli su bacati i topovske udare, tako da su povrijeđena tri policajca. Zapaljen je i jedan automobil na parkingu ispred zgrade Vlade USK, te gume, a prevrnuti su i kontejneri.

Porazbijana su stakla na zgradi, a nekoliko osoba je nasilno ušlo u jednu kancelariju. Zgrada je gađana jajima, kamenjem, jabukama i bakljama, a bacane su i petarde.

U Bosanskoj Krupi su u poslijepodnevnim satima građani nakon protesta ispred zgrade Općine blokirali i glavnu raskrsnicu. Na raskrsnici se nalazi 200 građana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: