BiH
0

Polupana stakla na prostorijama SDA u Brčkom

FENA
Foto: InfoBrcko.com
Foto: InfoBrcko.com
U noći na 18. marta polupana su stakla ulaznog izloga na prostorijama Stranke demokratske akcije Brčko distrikta (SDA) u ulici Meše Selimovića br.14.

U izjavi za Fenu predsjednik SDA Brčko distrikta Ahmet Dervišević najoštrije je osudio ovaj vandalski čin.

[SLIKA]2[/SLIKA] "Mi u stranci SDA najoštrije osuđujemo ovaj vandalski čin i tražimo od policije i nadležnih institucija Brčko distrikta da otkriju počinitelje i naredbodavce i da ih primjereno kazne. Smatramo da je ovo čin ljudi koji imaju zle namjere prema suživotu, toleranciji i svemu onom pozitivnom što gradimo u Brčko distriktu", kazao je Dervišević.

Upitan može li se ovaj događaj dovesti u vezu s nedavnom inicijativom zastupnika SDA u Skupštini Brčko distrikta da se iz proračuna za 2007. godinu izdvoje sredstva za pomoć Srebrenici, Dervišević je kazao da se može dovesti u vezi i to i pisanje uvredljivih grafita "Nož, žica, Srebrenica".

"Očito se nekim grupama i grupicama u Brčkom ne sviđaju projekti zajedničke i bolje budućnosti. Naša inicijativa u Skupštini Brčko distrikta imala je samo jedan cilj, a to je pomoći gradu i građanima Srebrenice, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Znamo da u Srebrenici žive sva tri konstitutivna naroda i naša inicijativa nije išla k tome da se pomogne samo jednom od tih naroda. Stoga smo i predložili da Brčko distrikt u Srebrenici izgradi školu ili omladinski centar koji bi koristili svi građani, a ne pojedine skupine", kazao je Dervišević.

On je pohvalio učinkovitost policije Brčko distrikta na otkrivanju autora uvredljivih grafita nedavno ispisanim na fasadama školskih zgrada u Brčkom i izrazio nadu da će Policija isto tako biti uspješna i pri otkrivanju napadača na prostorije SDA Brčko distrikta.