Sarajevo
39

Položeno cvijeće ispred mezarja ubijenih policajaca u Velikom parku

Klix.ba
Delegacija Općine Centar koju je predvodio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak 26. oktobra 2017. godine položila cvijeće ispred mezara ubijenih policajaca u Velikom parku, te učenjem Fatihe odata je dužna počast stradalim mladićima.

Na današnji dan prije 24 godine u vojno-policijskoj akciji, pod nazivom "Trebević 2" koja je imala za cilj uspostavu reda u svojim redovima i vraćanje odmetnutih vojnih grupa u sistem, ubijeno je devet pripadnika Vojne policije Armije RBiH i MUP-a RBiH.

Avdo Hebib, otac ubijenog Admira, je kao i svake godine prisustvovao obilježavanju ove tužne godišnjice.

"Nažalost, akcija koja je imala dobre namjere je bila vrlo loše pripremljena što je rezultiralo ovim što se desilo. Bilo je pojedinaca koji su zloupotrijebili rat, čime su devalvirali visok nivo civilizacijskih vrijednosti naše oslobodilačke borbe", kazao je Hebib.

Današnjem obilježavanju godišnjice pogibije policajaca su osim članova porodice također prisustvovali predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH i Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Udruženja "Policija 1991-1995.", te Općine Novi Grad.

Osim načelnika Ajnadžića delegaciju Općine Centar su činili: pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku zaštitu Hamza Đulaga, savjetnik Osmo Babić, vijećnik Dževad Topić, te predsjednik Komisije Općinskog vijeća za boračka pitanja Dževad Jusić.