{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Položen temeljac za izgradnju zgrade SIPA-e

F
27.5.2008. u 14:23
0
0
Položen temeljac za izgradnju zgrade SIPA-e
0
Položen temeljac za izgradnju zgrade SIPA-e
Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Mirko Lujić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić i ministar sigurnosti BiH Tarik Sadović položili su danas u Lukavici temeljac za izgradnju objekta za trajni smještaj SIPA-e.
Lokaciju je SIPA-i bez nadoknade ustupio grad Istočno Sarajevo.

''Za 15 mjeseci koliko će trajati izgradnja SIPA će imati multifunkcionalni objekt koji će zadovoljavati sve zahtjeve agencije i omogućiti njeno tehnološko i kadrovsko jačanje'', kazao je Lujić.

Prisutnim se obratio i predsjedavajući Špirić koji je istakao da je ta agencija mlada, ali stabilna institucija.

''Podsjećam vas da je Agencija počela s radom sa samo tri čovjeka, a sada ima više od 1.200 zaposlenih. Rezultati njihovog rada su zadivljujući. Sretan sam što je Vijeće ministara donijelo odluku da u potpunosti finansira izgradnju. Time želimo istaknuti spremnost za izgradnju onih institucija koje su u službi svih građana BiH. Ovaj objekt osigurat će godišnju uštedu više od milion KM koje su do sada trošene za iznajmljivanje prostorija za rad Agencije'', kazao je Špirić.

Špirić je podsjetio da se izgradnjom trajnog smještaja za SIPA-u osiguravaju bolji rezultati u borbi protiv organiziranog kriminala te u procesu privođenja pravdi osumnjičenih za ratne zločine.

Ceremoniji su prisustvovali predstavnici državnih i entitetskih vlasti, predstavnici Brčko Distrikta, akreditirani ambasadori u BiH te predstavnici lokalnih vlasti Istočnog Sarajeva.

Investitor radova je BiH, Ministarstvo sigurnosti BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu. Izvođač radova je kompanija Integral inženjering a.d. Laktaši, projektant ''Eko-plan'' iz Mostara, a nadzor će vršiti IPSA Institut.

Datum početka pripremnih radova je 17. mart, a trajanje 15 mjeseci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: