BiH
0

Položen kamen temeljac za izgradnju 520 stanova na Dobrinji

Sarajevo-x.com
Ministar stambenih poslova Kantona Sarajevo Čedomir Lukić, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Hajrudin Ibrahimović, načelnik Općine Novi Grad Damir Hadžić i direktor Kantonalnog stambenog fonda Dževad Kadribegović položili su danas kamen temeljac za izgradnju stambenih objekata kolektivnog stanovanja na lokalitetu Dobrinja V, lamela H i E.

„Ovo je jedan od strateških projekata Vlade Kantona Sarajevo, koja putem Ministarstva stambenih poslova pokreće i intenzivira novu stambenu izgradnju. Cilj nam je obezbijediti kvalitetnije i povoljnije uvjete rješavanja stambenih pitanja za mlade bračne parove i posebne kategorije stanovništva. Planirano je da cijene stanova na lokalitetu Dobrinje V, zavisno od položaja, budu od 1.500 do 2.000 KM“, rekao je ministar Lukić.

Na ovom prostoru od 30.000 kvadrata bit će izgrađeno oko 520 stanova. Objekt H će imati 168, a objekt E 350 stanova. Pomenute objekte gradi Kantonalni stambeni fond uz pomoć Ministarstva stambenih poslova Kantona Sarajevo, a najveći stan odgovara kvadraturi dvosobnog stana. U objektu H bit će 1.500 kvadrata poslovnog prostora, a u objektu E 4.000 kvadrata.

Planirano je da radovi budu završeni za 18.mjeseci.