{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poljoprivrednici nezadovoljni sredstvima namijenjenim poljoprivredi

F
25.3.2011. u 08:41
0
0
Poljoprivrednici nezadovoljni sredstvima namijenjenim poljoprivredi
0
Poljoprivrednici nezadovoljni sredstvima namijenjenim poljoprivredi
Foto: Arhiv
Predstavnici Udruženja poljoprivrednika u BiH i Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini (PPDIVUT) BiH na jučerašnjem su sastanku izrazili razočarenje iznosom sredstava namijenjenih poljoprivredi u prijedlogu federalnog budžeta za 2011. godinu.
"Od nove vlade očekujemo rebalans budžeta i to u roku ne dužem od tri mjeseca kako bi se sredstva za poljoprivredu znatno povećala i kako bi nove vlasti pokazale veću odgovornost prema perspektivi FBiH i njenim građanima, prema radnim mjestima i ekonomskom jačanju, te kako ne žele poljoprivrednike na ulicama kako su to radili bivši izabranici", saopćeno je iz Udruženja poljoprivrednika u BiH.

S obzirom da ne postoje mehanizmi zaštite ni stimulacije domaće proizvodnje, predstavnici poljoprivrednika traže veća sredstva koja predviđa zakon o novčanim poticajima te usvajanje poljoprivredne strategije kako bi se domaća poljoprivreda razvila u konkurentnu.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika u BiH Miro Pejić i predsjednik sindikata PPDIVUT-a Mehmed Avdagić zatražili su sastanak s federalnim premijerom i ministrom poljoprivrede najkasnije do kraja iduće sedmice kako bi razgovarali o modelima izlaska iz teške situacije u kojoj se bh. poljoprivreda nalazi, stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: