{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poljoprivrednici najavljuju blokadu Parlamenta, Vlade i puteva u FBiH

F
5.4.2013. u 13:51
3
6
Poljoprivrednici najavljuju blokadu Parlamenta, Vlade i puteva u FBiH
3
Poljoprivrednici najavljuju blokadu Parlamenta, Vlade i puteva u FBiH
Avdo Muslimović (Foto: Klix.ba)
Predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH Avdo Muslimović izjavio je danas Agenciji Fena da će članovi tog saveza sačekati do ponedjeljka da bi vidjeli da li će biti objavljen program poticaja poljoprivrednim proizvođačima u Službenim novinama, a da bi Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva moglo početi isplate.
"Čekat ćemo do ponedjeljka i vidjeti da li će program biti objavljen u Službenim novinama ili poslan na objavu. Mi ćemo danas obavijestiti Federalni i Kantonalni MUP da planiramo 11. aprila organizirati proteste, međutim, ukoliko program poticaja bude objavljen ili poslan na objavljivanje odustat ćemo od protesta", kazao je Muslimović i istakao da će o tome više riječi biti u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Istaknuo je da poljoprivrednici planiraju radikalnije mjere i da više neće biti mirnih protesta, te da će nastojati da obustave rad Parlamenta, Vlade, da blokiraju sve putne komunikacije i važniju infrastrukturu u FBiH.

Dodao je da Savez poljoprivrednih udruženja FBiH ne zanima politika i politikanstvo, kako to neki ističu, već samo da Vlada poštuje zakone i dogovoreno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: