{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poljoprivrednici najavljuju blokade cesta u Federaciji BiH

F
19.7.2011. u 15:59
0
2
Poljoprivrednici najavljuju blokade cesta u Federaciji BiH
0
Poljoprivrednici najavljuju blokade cesta u Federaciji BiH
Foto: Ilustracija
Federalne registrirane udruge poljoprivrednih proizvođača zaključile su na današnjem sastanku da je potrebno ispoštovati zaključke sa sastanka 24. juna s premijerom Federacije BiH Nerminom Nikšićem u Mostaru o hitnoj isplati poticajnih obaveza iz 2010. godine, prije isplate bilo kakvih poticaja u tekućoj godini, saopćeno je nakon sastanka.
Seljački savez, Udruženje proizvođača mlijeka, Savez pčelara, Udruga poljoprivrednika Hercegbosanske županije, Savez farmera ovčara, Udruženje proizvođača sjemena i sadnog materijala, Udruženje agronoma, Udruženje planinskih stočara, Savez općinskih udruženja poljoprivrednika USK-a i Zadružni savez FBiH dalje navode da usvojeni program poticaja za 2011. godinu, koji je resorni ministar predložio za usvajanje na Vladi FBiH, nije usuglašen s formiranim povjerenstvom ovih udruga i kao tako usvojeni se ne prihvata.

Traži se hitno donošenje zaštitnih cijena mlijeka i pšenice za 2011. godinu.

Udruge u cijelosti prihvataju informaciju o trenutnom stanju u agroindustrijskom kompleksu i problemima koji se mogu javiti u svezi s tim koja je usvojena od Upravnog odbora P/G K FBiH održanog 15. jula.

"Ukoliko se do 1. augusta ne riješe naši opravdani zahtjevi, koji su podržani i od Odbora za poljoprivredu Parlamenta Federacije BiH - Dom naroda, najavljujemo masovnu blokadu Federacije BiH za 8. augusta. Povjerenstvo udruge će pokrenuti pravnu proceduru u ovlaštenom sudu za zaštitu interesa poljoprivrednih proizvođača u svezi s poštovanjem Zakona o poticajima, Zakona o poljoprivredi i donesenog Pravilnika o poticajima za 2011. godinu", naglašavaju poljoprivredni proizvođači.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: