{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poljoprivrednici najavili napad jajima na Ministarstvo finansija FBiH

22.8.2013. u 18:29
0
32
Poljoprivrednici najavili napad jajima na Ministarstvo finansija FBiH
0
Poljoprivrednici najavili napad jajima na Ministarstvo finansija FBiH
Miro Pejić ispred Ministarstva finansija FBiH (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Poljoprivrednici s područja Federacije BiH najavili su da će, ukoliko Federalno ministarstvo finansija ne uplati obećane poticaje do ponedjeljka ujutro, "napasti" zgradu tog ministrastva jajima.
Naime, iako je u ponedjeljak Mirsad Čolić Šef kabineta ministra finansija Ante Krajine kazao poljoprivrednicima da će poticaji biti uplaćeni tog dana, a na računima poljoprivrednika u utorak ili srijedu, to je učinjeno samo u Zapadnohercegovačkom kantonu i Kantonu 10. Poljoprivrednici iz ostalih kantona nisu dobili niti jednu marku.

"Vlada RS-a uplatila je za dva dana 65 miliona KM poljoprivrednicima za poticaje. Federalna vlada treba da se stidi jer je manji bh. entitet to završio za dva dana, ljudi vide kakva je suša i da je stanje u poljoprivredi alarmantno, a oni ne mogu mjesecima uplatiti marku", rekao je za Klix.ba Nedžad Bićo, koordinator Saveza udruženja poljoprvirednika FBiH.

Ističe kako se pare usmjeravaju samo na jednu stranu, a poljoprivrednika ima i drugim kantonima.

"Mi svi trebamo biti isti jer svi isto radimo i sve se jednako borimo. Ukoliko novci ne budu uplaćeni poljoprvirednicima drugih kantona do ponedjeljka u 10 sati ujutro, imat će napad jajima na zgradu Ministarstva finansija FBiH", poručio je Bićo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: