{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poljoprivrednici: Ministre koji ne dođu na sjednicu smatrat ćemo neprijateljima poljoprivrede

Klix.ba
18.3.2018. u 09:56
28
9
Poljoprivrednici: Ministre koji ne dođu na sjednicu smatrat ćemo neprijateljima poljoprivrede
28
Poljoprivrednici: Ministre koji ne dođu na sjednicu smatrat ćemo neprijateljima poljoprivrede
Foto: Arhiv/Klix.ba
Za sutra je zakazana hitna sjednica Vlade Federacije BiH, a na dnevnom redu treba se konačno naći program isplate poticaja poljoprivrednicima za treći kvartal prošle godine koji je resorno ministarstvo uputilo u proceduru prije više od mjesec dana.
Radi se o 11,5 miliona KM koliko država duguje mljekarima i ovčarima već skoro devet mjeseci. Radi se o sredstvima koje su spremne za isplatu i čekaju samo da program bude usvojen na Vladi, podsjećaju iz Udruženja poljoprivrednika FBiH.

Iako je sjednica zakazana, u javnosti su se pojavile glasine da bi neke od stranaka mogle bojkotovati sjednicu i nastaviti s blokadom izvršne vlasti.

"Ako su glasine tačne, želimo unaprijed obavijestiti sve ministre da ćemo sve one koji ne dođu na sjednicu smatrati neprijateljima poljoprivrede. Poljoprivrednici nemaju vremena da čekaju rješavanje stranačkih nesuglasica u FBiH. Nas ne zanima ni politika ni kadrovska rješenja u federalnim institucijama. Mi samo želimo ono što nam pripada. Poljoprivrednici uredno ispunjavaju svoje obaveze prema državi. Država treba da ispunjava obaveze prema nama", istakli su u saopćenju za javnost.

Možda bi uvaženi ministri trebali ostati bez primanja devet mjeseci da shvate našu situaciju, poručuju dalje. Nažalost, oni čak i ako ne dođu na sutrašnju sjednicu, uredno će primiti platu za svoj nerad.

"Upozoravamo sve one koji se sutra ne pojave na sjednici da moraju biti spremni na masovne proteste poljoprivrednika: i to ispred centrala stranaka koje će biti direktni krivac za eventualno neusvajanje programa a koje smo spremni držati u blokadi sve dok ne prestanu voditi predizbornu kampanju preko naših leđa", navode iz Udruženja poljoprivrednika FBiH uoči sjednice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: