{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poljoprivrednici dali rok do petka da se isplate izostali poticaji

F
3.3.2014. u 15:39
0
15
Poljoprivrednici dali rok do petka da se isplate izostali poticaji
0
Poljoprivrednici dali rok do petka da se isplate izostali poticaji
Predstavnici poljoprivrednih udruženja s područja Kantona Sarajevo dali su rok kantonalnim vlastima da do petka isplate izostale poticaje.
Predsjednik Udruženja ovčara KS-a Almedin Garaplija danas je na pres-konferenciji kazao da već drugi put apeluju na kantonalne vlasti da se se ozbiljno pozabave njihovim problemima i da počnu odobravati poticaje koji su preostali za isplatu.

Ovčarska proizvodnja, kao i druge, po njegovim riječima, dosta zavisi od tih sredstva jer sada treba ulagati u tov janjadi, nabavku repromaterijala i drugo.

"Mi radimo sa stokom i ništa nam ne znače rješenja koja smo dobili ako nemamo novca. Također, moramo kupiti repromaterijale da napravimo sjetvu u optimalnom roku", kazao je direktor Zemljoradničke zadruge Tarčin Mehmed Nikšić.

Biljna proizvodnja, kako je dodao, lani je napravila proljetnu sjetvu, zatim žetvu, sada dolazi druga sjetva, a još nisu dobili sredstva.

"To ne možemo izdržati i nećemo dozvoliti više niko da se igra sa nama", kazao je Nikšić.

On nije mogao precizirati o kojem iznosu se radi, ali je dodao da niko nije obračunat za četvrti kvartal lani, kao i da ima poljoprivrednika kojima još nije isplaćen ni prvi kvartal prošle godine.

"Jednostavno, ne možemo dozvoliti da godinu dana kasne ta sredstva. Tražimo da budemo u rangu svih ostalih budžetskih korisnika i da na vrijeme dobijamo poticaje", naglasio je Nikšić.

On je kazao da se poljoprivrednici s područja KS-a namjeravaju pridružiti protestima građana u Sarajevu, ali će o konkretnom datumu odluku donijeti naknadno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: