BiH
0

Poljoprivrednici blokirali put Lončari - Orašje

SRNA
Na magistralnom putu Lončari - Orašje, na udaljenosti oko jedan kilometar od Graničnog prelaza Orašje, između BiH i Hrvatske, saobraćaj je blokiran zbog protesta poljoprivrednika.

Policija preusmjerava vozila alternativnim pravcem, pošto je magistralni put Lončari - Orašje u blizini prelaza od juče blokiran.

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH saobraćaj se odvija redovno i bez posebnih ograničenja, saopšteno je iz danas iz Auto-moto saveza RS.

Na magistralnom putu Gacko - Tjentište u toku je sanacija tri tunela (Vratar 1,2 i 3) pa se  u intervalu  od 7.00 do 17.00 sati saobraća jednom trakom, uz moguće polusatne obustave.

U mjestu Gornja Čatrnja saobraćaj je potpuno obustavljen na ukrštanju magistralnog puta Kozarska Dubica - Gradiška i regionalnog puta Vrbaška -Turjak.  Vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na regionalnom putu Crna Rijeka - Mrkonjić Grad saobraćaj se preusmjerava kroz centar grada, a teretni na alternativne pravce Mrkonjić Grad - Čađavica - Banjaluka i Mrkonjić Grad - Jajce. 

Saobraćaj se na regionalnom putu Kneževo - Travnik odvija nešto sporije, zbog   sanacije  kolovoza. Veoma oprezna vožnja, zbog oštećenja mosta, savjetuje se na magistralnom  putu Gradiška - Draksenić u mjestu Gašnica.
Jednom kolovoznom trakom saobraća se  i na putnim pravcima Rača - Bijeljina, Brod - Brusnica u naselju Liješće, kao i na dionici Podgraci - Vrbaška i Rudanaka - Doboj. 

Saobraćaj se povremeno usporava i na putnim pravcima Nova Topola - Srbac - Derventa, Banjaluka - Čelinac, Čatrnja - Nova Topola i Tišća - Šekovići - Caparde.

Zbog protesta poljoprivrednika saobraćaj je od juče blokiran na magistralnom putu Lončari - Orašje, na udaljenosti oko jedan kilometar od graničnog prelaza Orašje. Policija preusmjerava vozila alternativnim pravcem.

 Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.