{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Politka koju vode Čović i Dodik je opasna po BiH"

F
22.5.2011. u 13:35
0
102
"Politka koju vode Čović i Dodik je opasna po BiH"
0
"Politka koju vode Čović i Dodik je opasna po BiH"
Živko Budimir
Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir osvrnuo se na političke prilike u BiH na današnjoj redovnoj sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca ''Krug 99'' u Sarajevu.
Predsjednik Federacije BiH je kazao da je naša zemlja na teškom putovanju ka evropskim integracijama i da na njenom putu stoje mnoge prepreke, među kojima je posebno istakao politiku koju vode Dragan Čović i Milorad Dodik i koja predstavlja ''opasnost za postojanje BiH''.

''O euroatlantskim integracijama gotovo je neprimjereno razgovarati u situaciju u kakvoj se BiH sada nalazi. Nepoštivanje Dejtonskog sporazuma, destabilizacija ionako nestabilne političke situacije u BiH i poigravanje sa sudbinom naroda BiH, koje neki političari u BiH provode, dodatno destabiliziraju haotičnu političku situaciju u zemlji'', rekao je Budimir.

Međutim, Predsjednik FBiH smatra da je politička situacija u BiH bila znatno lošija devedesetih godina prošlog stoljeća, te ističe da je ipak ohrabren postignutim rezultatima u FBiH.

''Mnogo vremena smo izgubili u procesu uspostavljanja federalne vlasti i zatekli smo ne baš sjajnu situaciju nakon prethodne, ali ohrabruje me što prvi potezi nove federalne vlasti ilustriraju stručnost, učinkovitost i odlučnost da se stanje u FBiH izmijeni na bolje. Uvjeren sam da su čelnici stranaka okupljeni oko platforme svjesni posljedica bilo kakve greške ili odstupanja sa pravog kursa'', istakao je Budimir.

On je dodao da ''ovoj krvlju natopljenoj zemlji trebaju hrabri političari koji su u stanju njenim narodima osigurati mir i prosperitet''.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: