|

POLIS traži hitne izmjene i dopune Zakona o izvršenju budžeta institucija BiH

POLIS traži hitne izmjene i dopune Zakona o izvršenju budžeta institucija BiH
0
F
FENA
26.10.2007. u 13:36
0
komentara
0

dijeljenja
POLIS traži hitne izmjene i dopune Zakona o izvršenju budžeta institucija BiH
Politički savjet Asocijacije alumni centra za interdisciplinarne postdiplomske studije Bosne i Hercegovine (POLIS) poziva na što hitnije izmjene i dopune Zakona o izvršenju budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine.
POLIS predlaže dopunu člana 20. spomenutog zakona jer smatra da treba uvesti jedinstvene pravilnike o potrošnji sredstava za tekuće potrebe.

ACIPS Centar za istraživanje politika analizirao je interne pravilnike koji se koriste u institucijama BiH. Istraživanje je, prema navodima iz ACIPS-ovog saopćenja, pokazalo da svako od uposlenih u zgradi Predsjedništva BiH mjesečno potroši na telefon dvije prosječne penzije. Kada su u pitanju troškovi mobilnih telefona, u pravilniku Agencije za državnu službu piše da direktor ima pravo na neograničene troškove mobilnog telefona, a također, posebnom odlukom određuje dozvoljeni limit troškova mobilnih telefona za uposlenike. Neograničene troškove telefona imaju i članovi Kolegija Parlamentarne skupštine, ministar i zamjenik ministra komunikacija i transporta, itd...

Smatrajući nedopustivim da se na takav način troši novac poreznih obveznika, POLIS je o svojoj inicijativi obavijestio predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i šefove poslaničkih klubova Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.