{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


POLIS traži hitne izmjene i dopune Zakona o izvršenju budžeta institucija BiH

F
26.10.2007. u 13:36
0
0
POLIS traži hitne izmjene i dopune Zakona o izvršenju budžeta institucija BiH
0
POLIS traži hitne izmjene i dopune Zakona o izvršenju budžeta institucija BiH
Politički savjet Asocijacije alumni centra za interdisciplinarne postdiplomske studije Bosne i Hercegovine (POLIS) poziva na što hitnije izmjene i dopune Zakona o izvršenju budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine.
POLIS predlaže dopunu člana 20. spomenutog zakona jer smatra da treba uvesti jedinstvene pravilnike o potrošnji sredstava za tekuće potrebe.

ACIPS Centar za istraživanje politika analizirao je interne pravilnike koji se koriste u institucijama BiH. Istraživanje je, prema navodima iz ACIPS-ovog saopćenja, pokazalo da svako od uposlenih u zgradi Predsjedništva BiH mjesečno potroši na telefon dvije prosječne penzije. Kada su u pitanju troškovi mobilnih telefona, u pravilniku Agencije za državnu službu piše da direktor ima pravo na neograničene troškove mobilnog telefona, a također, posebnom odlukom određuje dozvoljeni limit troškova mobilnih telefona za uposlenike. Neograničene troškove telefona imaju i članovi Kolegija Parlamentarne skupštine, ministar i zamjenik ministra komunikacija i transporta, itd...

Smatrajući nedopustivim da se na takav način troši novac poreznih obveznika, POLIS je o svojoj inicijativi obavijestio predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i šefove poslaničkih klubova Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: