{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


POLIS traži hitne izmjene i dopune Zakona o izvršenju budžeta institucija BiH

F
26.10.2007. u 13:36
0
0
POLIS traži hitne izmjene i dopune Zakona o izvršenju budžeta institucija BiH
0
POLIS traži hitne izmjene i dopune Zakona o izvršenju budžeta institucija BiH
Politički savjet Asocijacije alumni centra za interdisciplinarne postdiplomske studije Bosne i Hercegovine (POLIS) poziva na što hitnije izmjene i dopune Zakona o izvršenju budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine.
POLIS predlaže dopunu člana 20. spomenutog zakona jer smatra da treba uvesti jedinstvene pravilnike o potrošnji sredstava za tekuće potrebe.

ACIPS Centar za istraživanje politika analizirao je interne pravilnike koji se koriste u institucijama BiH. Istraživanje je, prema navodima iz ACIPS-ovog saopćenja, pokazalo da svako od uposlenih u zgradi Predsjedništva BiH mjesečno potroši na telefon dvije prosječne penzije. Kada su u pitanju troškovi mobilnih telefona, u pravilniku Agencije za državnu službu piše da direktor ima pravo na neograničene troškove mobilnog telefona, a također, posebnom odlukom određuje dozvoljeni limit troškova mobilnih telefona za uposlenike. Neograničene troškove telefona imaju i članovi Kolegija Parlamentarne skupštine, ministar i zamjenik ministra komunikacija i transporta, itd...

Smatrajući nedopustivim da se na takav način troši novac poreznih obveznika, POLIS je o svojoj inicijativi obavijestio predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i šefove poslaničkih klubova Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: