BiH
0

Policijsku akademiju Banja Luka završilo 617 policajaca nesrpske nacionalnosti

FENA
Banja Luka
Banja Luka
Od 1999. na Policijskoj akademiji u Banjoj Luci iškolovalo se 11 klasa, odnosno 868 policajaca, od čega je 617 ili 71,1 posto nesrpske nacionalnosti.

Ovo je rečeno na današnjoj promociji 11. klase osnovne policijske obuke i nivoa Policijske akademije, koju je uspješno završilo 49 polaznika.

Nakon polaganja svečane zakletve, polaznicama se obratio ministar unutrašnjih poslova RS-a Stanislav Čađo ističući zadovoljstvo uspjehom koji je ova klasa postigla i samim njenim kvalitetom.

"Nastava koju ste prošli zasnovana je na primjeni savremenih metoda, novih pedagogija u kojima smo postigli zavidan nivo, ne zaostajući za obrazovnim ustanovama u egiji i šire", naveo je Čađo.

Najbolji uspjeh tokom školovanja u 11. klasi, postigli su: Alnesa Hodžić (prosječana ocjena 4,71), Nemanja Kovačević (prosječana ocjena 4,71) i Miroslav Terzić (prosječana ocjena 4,50).

Ministar Čađo je najboljim polaznicima uručio nagrade, a imaju i privilegiju da izaberu policijsku stanicu u kojoj će započeti svoj radni odnos.