BiH
75

Policijski službenici KS za jedan dan uručili 377 prekršajnih naloga

FENA
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su tokom proteklog dana, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili 377 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 19 vozača.

Iz saobraćaja su isključena 22 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, četiri osobe bez položenog vozačkog ispita, šest osoba prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, dva motorno vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i šest vozila koja su neregistrirana, saopćeno je iz MUP-a KS.

Policijski službenici su sinoć u 21.50 sati lišili slobode malodobnog Š.A. (1998.) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništva u pokušaju.

Sinoć su policijski službenici slobode lišili i Đ.S. (1980.) i K.A. (1982.), oba iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela teška krađa i krivotvorenje isprave.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon čega su lišeni predati u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.