|

Policijski sat u Zenici: Izdati prekršajni nalozi za neopravdano kretanje iza 18 sati

Policijski sat u Zenici: Izdati prekršajni nalozi za neopravdano kretanje iza 18 sati
468
E. M.
22.3.2020. u 21:28
79
komentara
468

dijeljenja
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona večeras su od 18 sati počeli s provođenjem zabrane kretanja građana koja će trajati ujutro do 5 sati.
Policijske patrole bile su raspoređene na nekoliko lokacija u Gradu Zenica koje su kontrolisale saobraćaj, ali i kretanje pješaka u vremenu zabrane kretanja koju je odredio Federalni štab civilne zaštite.

Foto: E. M./Klix.ba Foto: E. M./Klix.ba


Ekipa portala Klix.ba večeras je bila u ophodnji sa zeničkom policijom koja je kontrolisala više desetina vozila i pješaka koji su iza početka zabrane zatekli na ulicama. Za volanom vozila uglavnom su bili radnici Kantonalne bolnice Zenica, ali je bilo i onih koji su bez opravdanja upravljali vozilom tokom zabrane.

Svi koji nisu imali opravdani razlog za kretanje u vrijeme zabrane dobili su prekršajne naloge u iznosu od 200 KM, a aktivnosti će biti nastavljene i tokom noći i trajat će sve dok Federalni štab civilne zaštite ne donese drugu odredbu.

Foto: E. M./Klix.ba Foto: E. M./Klix.ba


U konačnici Zeničani su pokazali veliku svjesnost situacije i opasnosti koronavirusa, a to se najbolje moglo vidjeti i tokom današnjeg dana kada su ulice, kao i večeras, bile puste, a ispred apoteka i supermarketa poštovale su se i naredne o distanci između osoba.
Prijavi grešku


Komentari (79)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...