U ostatku FBiH od 23
2.4k

Policijski sat u Sarajevu večeras ostaje od 21:00, Forto poručio da vlada zasjeda tek sutra

D. Be.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Iako je Vlada Federacije BiH danas prije podne donijela odluku o skraćivanju policijskog sata, od 23:00 do 05:00, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto je kazao da ograničenje kretanja u Sarajevu večeras ostaje od 21:00 sati.

"Nakon promjene ograničenja kretanja na nivou FBiH, Vlada KS će sutra odlučivati o ograničenju kretanja za građane i radnom vremenu privrednih subjekata. Večeras ograničenje kretanja ostaje od 21:00 sati", izjavio je Forto.

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici donijela odluku na prijedlog preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva o skraćivanju ograničenja kretanja na teritoriji ovog bh. entiteta.

To znači da prema odluci Federalne vlade ublažene mjere stupaju na snagu odmah odnosno od večeras. Kako je potvrđeno za Klix.ba Federalni krizni štab je dostavio ovu odluku svim Kantonalnim kriznim štabovima.

Današnji zaključci Vlade FBiH
Današnji zaključci Vlade FBiH

Ipak, u Kantonu Sarajevo građani se večeras neće moći kretati do 23:00.

Jedini razlog jeste Vlada Kantona Sarajevo koja očito nije smatrala potrebnim da već danas sazove sjednicu, pa makar i telefonsku, i donese odluku o usklađivanju mjera s ostatkom FBiH kako bi se omogućilo stanovnicima ovog kantona kretanje do 23:00 umjesto do 21:00.

Građani će na sjednicu Vlade KS čekati do sutra, pa je za očekivati da u Sarajevu kretanje bude dozvoljeno do 23:00 tek od sutra. Ipak, moguće je i da vlada ipak održi hitnu telefonsku sjednicu u narednim satima i usaglasi mjeru sa onom federalnom.

Napomena: Nedugo nakon ove vijesti Vlada KS je ipak odlučila skratiti policijski sat od 23:00 do 05:00 sati, i to od večeras.