{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policijski komesar Selimović: Okupljanje građana 6. aprila nije zabranjeno

F
3.4.2008. u 15:49
0
0
Policijski komesar Selimović: Okupljanje građana 6. aprila nije zabranjeno
0
Policijski komesar Selimović: Okupljanje građana 6. aprila nije zabranjeno
Policijski komesar Kantona Sarajevo Himzo Selimović demantirao je danas spekulacije o navodnoj zabrani protestnog okupljanja građana ispred Narodnog pozorišta Sarajevo koje je za 6. april najavila neformalna grupa građana Sarajeva.
Selimović je danas na pres-konferenciji u Sarajevu kazao da okupljanje građana na širem lokalitetu Narodnog pozorišta, u kojem će 6. aprila biti održana svečana sjednica Gradskog vijeća Sarajeva, nije zabranjeno, navodeći da je policijsko saopćenje u vezi s tim izdato zato što nema formalnog organizatora najavljenog okupljanja.

Policijski komesar je, istovremeno, podsjetio da će policija poduzeti sve mjere koje su neophodne za osiguranje bh. i međunarodnih zvaničnika, odnosno visokih zvanica pozvanih na svečanu sjednicu u povodu 6. aprila, Dana grada Sarajeva.

Radi se o redovnim aktivnostima iz nadležnosti policije koje se poduzimaju prilikom organiziranja sličnih skupova.

Selimović je odbacio svako eventualno nastojanje u pravcu politiziranja ili manipuliranja policijom, te pozvao građane da sačuvaju dostojanstvo i sarađuju s policijom da bi sve proteklo u najboljem redu.

- Policija nikad neće biti iskorištena protiv građana koji mirno i dostojanstveno ispoljavaju vlastito mišljenje, kazao je policijski komesar KS-a, upozorivši, istovremeno, da se neće tolerirati nasilje bilo koje vrste.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: