Policijska vježba: Specijalne policijske jedinice u Nemili savladale demonstrante

Klix.ba
11.11.2015. u 15:35
234
114
Policijska vježba: Specijalne policijske jedinice u Nemili savladale demonstrante
234
1/14 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
2/14 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
3/14 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
4/14 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
5/14 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
6/14 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
7/14 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
8/14 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
9/14 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
10/14 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
11/14 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
12/14 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
13/14 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
14/14 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
U mjestu Nemila, nedaleko od Zenice, danas je održana velika pokazna vježba pripadnika specijalnih policijskih jedinica Federalne uprave policije i ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Zeničko-dobojskog kantona.
Topovski udari, policija, zvuk štitova, hapšenja, psi tragači, oklopna vozila i na kraju helikopter, ukratko opisuju današnju akciju koju je na poligonu za vježbe u Nemili izvelo blizu 600 policijskih službenika iz pet navedenih policijskih agencija. Na vježbi je prezentirano i demonstrirano reagovanje i postupanje policijskih snaga na kontroli i uspostavljanju narušenog javnog reda i mira koji prerasta u krizno stanje. Akcija koja je traja 15-ak minuta završena je spuštanjem policijskog helikoptera koji je sve vrijeme nadlijetao poligon na kojem se odvijala vježba uz prisustvo visokih zvanica.


Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač je kazao kako je današnja akcija pokazatelj spremnosti policijskih službenika čak i prilikom udruženog djelovanja.

"Policija Federacije Bosne i Hercegovine ima kapacitet da pruži sigurnost svakom građaninu. Mi nastojimo stvoriti policijske kapacitete u FBiH i u ovom pristupu kakav smo imali danas uz združeno policijsko djelovanje sa više policijskih uprava FBiH. Ove snage sa stajališta uigranosti i opremljenosti mogu riješiti svaku kriznu situaciju bez obzira na to na kojem prstoru Federacije i u kojem se obimu pojavila. Naša policija se može suprotstavtii bilo čemu i riješiti to te nema potrebe za strahom i negativnim ocjenama. Budite uvjereni da ćemo osigurati da danas i sutra djelujemo uspješno i da možemo osigurati sigurnost u BiH kako se od nas i traži", kazao je Lukač.

Policijski komesar MUP-a ZDK Semir Šut današnju vježbu ocijenio je uspješnom.

"Možemo kazati da smo ove godine i obučeniji i opremljeniji te da je ova vježba bolja od prethodne i da ćemo u tom toku nastaviti spremati policiju kako bismo se suprostavili svim izazovima. Naši policijski službenici su uz vrhunsko umijeće uspjeli odgovoriti današnjem zadatku", zaključio je Šut nakon današnje pokazne vježbe u kojoj su policijske snage pokazale zavidnu spremnost.


Komentari (114)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: